Hur är sömnen relaterad till sömnapné?

 


Sömnapné, en sömnsjukdom som stör sömnen och kan leda till olika hälsoproblem, kan ge upphov till snarkning. Snarkning kan orsakas av inneboende anatomi, vikt och beteenden som att konsumera alkohol eller sova i en viss ställning.  Genom att förstå de många orsakerna till snarkning kan du avgöra om du bör vara orolig för din snarkning och i så fall vilka åtgärder du bör vidta för att behandla den.

Snarkning uppstår när luften inte lätt kan passera genom luftvägarna när du andas in och ut när du sover. När de övre luftvägarna är trånga eller delvis blockerade får andningen musklerna att vibrera, vilket resulterar i snarkning. Snarkning uppstår när en persons luftväg blir konstant begränsad eller blockerad under sömnen av flera orsaker. Sängskena snarkning kommer att hjälpa dig att bettskena snarkning.

Är obstruktiv sömnapné (OSA) en typ av sömnapné?

Vem som snarkar har obstruktiv sömnapné (OSA) är inte alltid korrekt. De flesta som har OSA snarkar (obstruktiv sömnapné) är ett vanligt sömnrelaterat andningstillstånd som ofta förblir obehandlat. OSA kännetecknas av återkommande andningspauser under sömnen på grund av att luftvägarna delvis eller helt kollapsar. Personer som lider av sömnapné snarkar högt och har stunder av tystnad när andningen pausar. Det kan låta som gasande eller snuddande när de återupptar andningen.

OSA har kopplats till olika negativa hälsoeffekter, inklusive depression, högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Sömnighet under hela dagen kan leda till bilolyckor eller arbetsrelaterade missöden. Lyckligtvis kan OSA-behandling effektivt lindra symtomen och samtidigt minska risken för negativa hälsokonsekvenser. Att använda Perfektdrom kommer att hjälpa dig att sova bättre. Besök webbplatsen för Perfektdrom.



Post a Comment

0 Comments